Ik kan… samen hardlopen

Samen hardlopen

Samen hardlopen (Haarlem)

Ken je dat? Je wilt lekker met vrienden of vriendinnen gaan hardlopen maar de een loopt harder dan de ander. Of verder. Hoe kun je dan toch met elkaar op stap zonder na twee minuten in je eentje te lopen? Hieronder leg ik het uit.

Samen hardlopen Haarlem

Als looptrainer van een loopgroep hier in Haarlem heb ik dagelijks te maken met verschillende soorten hardlopers. De een loopt de 10 kilometer in veertig minuten, de ander begint net en is na twee minuten moe. Toch kunnen die twee uitersten het heel gezellig hebben in dezelfde loopgroep. Ik laat ze namelijk op tijd lopen in plaats van afstand, in een rondje of heen en weer op een mooie looproute. Zo kom je elkaar nog eens tegen. Na elke tien of twintig minuten blaas ik op de fluit en gaan we samen gezellig planken of springen.

Werkt ook heel goed als je aan het opbouwen bent trouwens. Stel jij loopt telkens drie minuten hard en wandelt dan twee minuten. Je vriendin loopt al 10 minuten hard en kan met een minuut wandelen toe. Kies nu een recht stuk dat je in drie minuten kunt hardlopen en start beide aan een andere kant. Loop elkaar tegemoet en doe je ding, keer aan het einde van de route telkens om en ren weer terug. Je komt elkaar zo regelmatig tegen. Dat is heel motiverend omdat je weet dat je na 30 minuten samen kunt uitlopen en naar huis fietsen.

Hardlopen Kennemerduinen en strand

In Haarlem heb je mogelijkheden te over, bijvoorbeeld in de Kennemerduinen of iets verder, lekker over het strand. Ook bij jou in de buurt is er vast een mooie looproute te vinden. Doe je stopwatch om en trek je schoenen aan, samen hardlopen is nu nog leuker!