Trailrun weekend

Op drie uur rijden van Utrecht sta je midden in het trailparadijs van Duitsland: de Zuid-Eifel. In juni (15 – 18 juni) en augustus (24 – 27 augustus) 2018 organiseert Loopmeesters een trailrun weekend waarin je kunt genieten van de schitterende natuur, de oorverdovende rust en het lekkere eten en drinken van de streek. Verwen jezelf met één van onze trailrun weekenden en ontdek hoe mooi de Zuid-Eifel is. Weekend juni bijna vol, nog 2 bedden.

Trailrun weekend Duitsland De weekenden zijn geschikt voor lopers die nu al gemakkelijk ruim een uur kunnen hardlopen. Ook als je nog geen of weinig trailrun ervaring hebt: dit is je kans om op een veilige en fijne manier met deze fantastische manier van hardlopen in de natuur kennis te maken. Je kunt zowel op zaterdag als zondag onder begeleiding van onze trainers een trail lopen.

Maar ook als je liever een keer wilt wandelen of mountainbiken kan dat natuurlijk, we adviseren je ter plekke graag over de mooiste routes. In de omgeving kun je ook Trier of Luxemburg bezoeken. En met de auto ben je in 20 minuten in Bitburg waar je voor een vriendelijk bedrag een paar uur het mooie saunacomplex (inclusief binnen- en buitenbad) van Cascade in kunt duiken. Zeker ook een aanrader voor na een lange trail, heerlijk!

Zaterdag

Op zaterdag staat er een schitterende trailrun op het programma van maar liefst 19 kilometer: het hoogteprofiel geeft bijna 500 meter aan, de moeilijkheidsgraad van deze trail is ‘zwaar’. Wie van grandioze vergezichten houdt komt vandaag aan zijn trekken: de zuidrand van de Islek biedt een adembenemend uitzicht over het 300 meter lager gelegen Bitburger Gutland. We passeren diverse beekjes die door de lieflijke dalen stromen. Een hele pittige maar vooral waanzinnig mooie trail!

Zondag

Wie aan zaterdag nog niet genoeg heeft kan ook op zondag zijn hart ophalen: de Prümtal trail van 10 kilometer staat dan op de agenda. De moelijkheidsgraad van deze sprookjesachtige trail is ‘middel’: minder klimmen maar nog steeds ruim 350 hoogtemeters om mee te pronken op Strava. De rivier de Prüm heeft zich hier in een paar miljoen jaar steeds dieper ingeslepen en geeft het landschap zijn unieke sfeer. Niet voor niets wordt er gezegd dat Napoleon juist hier in 1812 zijn kampement liet opslaan voor een rustperiode.

Verder staan er dit weekend nog een trailrunclinic en een workshop stretchen & foamrollen op het programma (maar als je dan wat anders wilt doen: prima!).

Hotel of camping

In juni verblijven we in het Fünfmädelhaus Gasthaus-Pension vlakbij Waxweiler, in augustus gaan we kamperen direct aan de Prüm (zelf een tent en matje/slaapzak meenemen), op camping Heilhauser Mühle, aan de rand van Waxweiler.

Over de kosten:

Hotelweekend 15 – 18 juni 2018: 239 euro (2 nachten). Aankomst op vrijdag vanaf 16 uur, zondag uitchecken tot 12 uur. Dit is inclusief begeleiding, 2 x ontbijt, 2 x diner met drankje en koffie/thee, trailrun clinic, workshop en een halve literfles Benediktiner Weissbier. Voor je lunch(pakket) kun je in Waxweiler terecht in supermarkt Edeka met eigen bakkerij voor ovenverse broodjes en broden. De bakker is ook op zondag open, tot 11 uur. Prijs is per persoon, o.b.v. tweepersoonskamer. Als je een extra nacht wilt blijven (inclusief ontbijt) betaal je 289 euro.

Campingweekend 24 – 27 augustus 2018: 209 euro (2 nachten). Aankomst op vrijdag vanaf 16 uur, zondag uitchecken tot 12 uur. Dit is inclusief begeleiding, 2 x ontbijt, 2 x diner met drankje en koffie/thee, trailrun clinic, workshop en een halve literfles Benediktiner Weissbier.
Voor je lunch(pakket) kun je in Waxweiler terecht in supermarkt Edeka met eigen bakkerij voor ovenverse broodjes en broden. De bakker is ook op zondag open, tot 11 uur. Prijs is per persoon. Als je een extra nacht wilt blijven (zonder ontbijt) betaal je 229 euro.

Kinderen van 4 – 10 jaar: ja die kunnen mee met dit campingweekend! Op zaterdag is er een kinderprogramma van 9 tot 17 uur, op en rond de camping. Jouw kinderen zijn in goede handen bij onze trainer Ellen terwijl jij/jullie lekker gaan rennen. Voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar betaal je 99 euro per kind, voor het hele weekend.

Meer informatie en boeken

Ga je mee naar de Zuid-Eifel? Als je eerst nog vragen hebt kun je me mailen (karelkolb@gmail.com) of bellen (0617462882). Meteen boeken kan natuurlijk ook, gebruik dan het formulier onder aan de pagina. In juni is het minimaal aantal deelnemers 8, maximaal 18 (anders passen we niet in het hotel). In augustus: minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers, zo weten we zeker dat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Enne… vol=vol natuurlijk.

Annuleren en overige voorwaarden

• Na boeking ontvang je een digitale factuur, die dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Bij annuleren tot 2 maanden voor het geboekte weekend krijg je 100% restitutie min 25 euro admininstratiekosten.
• Bij annuleren tussen 8 en 4 weken voor het geboekte weekend ontvang je 50% restitutie.
• Bij annuleren korter dan 4 weken voor het geboekte weekend: geen restitutie.
• Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering.

Programma:

Vrijdag
Inchecken vanaf 16 uur
Trailrunclinic in de buurt van hotel/camping om 17 uur
Om 19 uur diner
Rest avond vrij te besteden

Zaterdag
Ontbijt tussen 9 en 10 uur
Carpoolend naar Utscheid voor start 19 km trail (15 minuten rijden door prachtig landschap)
Middag (optioneel) workshop stretchen & foamrollen
19 uur diner

Zondag
Ontbijt tussen 8 en 9 uur
Carpoolend naar Philippsweiler voor start 10 km trail (10 minuten rijden)
Opfrissen in hotel/op de camping
Uiterlijk 12 uur uitchecken
Middag (optioneel) picknick met broodjes van de Edeka op de weide aan de Prüm, zelf kleedje meenemen.

Boekingsformulier