Trailrun weekends

Op drie uur rijden van Utrecht liggen de twee mooiste trailrun gebieden van Duitsland: de Zuid-Eifel en het Teutoburgerwald. In juni en september (28 september – 1 oktober) 2018 organiseert Loopmeesters een trailrun weekend waarin je kunt genieten van de schitterende natuur, de oorverdovende rust en het lekkere eten en drinken van deze gebieden. Verwen jezelf met één van onze trailrun weekenden en ontdek hoe mooi trailrunnen in Duitsland is. Weekend juni VOL.

Trailrun weekend Duitsland Beide weekenden zijn geschikt voor lopers die nu al gemakkelijk ruim een uur kunnen hardlopen. Ook als je nog geen of weinig trailrun ervaring hebt: dit is je kans om op een veilige en fijne manier met deze fantastische manier van hardlopen in de natuur kennis te maken. Je kunt zowel op zaterdag als zondag onder begeleiding van onze trainers een trail lopen.

Weekend juni: Zuid-Eifel

Maar ook als je liever een keer wilt wandelen of mountainbiken kan dat natuurlijk, we adviseren je ter plekke graag over de mooiste routes. In de omgeving kun je ook Trier of Luxemburg bezoeken. En met de auto ben je in 20 minuten in Bitburg waar je voor een vriendelijk bedrag een paar uur het mooie saunacomplex (inclusief binnen- en buitenbad) van Cascade in kunt duiken. Zeker ook een aanrader voor na een lange trail, heerlijk!

Juni-weekend: zaterdag

Op zaterdag staat er een schitterende trailrun op het programma van maar liefst 19 kilometer: het hoogteprofiel geeft bijna 600 meter aan, de moeilijkheidsgraad van deze trail is ‘zwaar’. Wie van grandioze vergezichten houdt komt vandaag aan zijn trekken: de zuidrand van de Islek biedt een adembenemend uitzicht over het 300 meter lager gelegen Bitburger Gutland. We passeren diverse beekjes die door de lieflijke dalen stromen. Een hele pittige maar vooral waanzinnig mooie trail!

Juni-weekend: zondag

Wie aan zaterdag nog niet genoeg heeft kan ook op zondag zijn hart ophalen: de Prümtal trail van 12 kilometer staat dan op de agenda. De moelijkheidsgraad van deze sprookjesachtige trail is ‘middel’: minder klimmen maar nog steeds ruim 350 hoogtemeters om mee te pronken op Strava. De rivier de Prüm heeft zich hier in een paar miljoen jaar steeds dieper ingeslepen en geeft het landschap zijn unieke sfeer. Niet voor niets wordt er gezegd dat Napoleon juist hier in 1812 zijn kampement liet opslaan voor een rustperiode.

Weekend september: Teutoburgerwald

Trail Teutoburgerwoud

Trail Teutoburgerwoud

Het weekend in september is in Lienen, ons hotel ligt aan de voet van de Hermannshöhen. Dit weekend gaan we deze prachtige bergrug verkennen met een lange trail op zaterdag (circa 19 kilometer) en een kortere trail op zondag (ongeveer 13 kilometer). Dit weekend kunnen er maximaal tien lopers mee. Voor de echte diehard is het ook mogelijk om vrijdag al de berg op te gaan, je trailt dan drie dagen achter elkaar in een waanzinnig landschap.

Verder staat er voor beide weekenden nog een trailrunclinic op het programma (maar als je dan wat anders wilt doen: prima!).

Hotels

Beide weekenden verblijven we in goede hotels vlak bij de start van de verschillende trails.

Over de kosten:

Per weekend: 249* euro (2 nachten). Aankomst op vrijdag vanaf 11 uur, zondag uitchecken tot 14 uur. Dit is inclusief begeleiding, 2 x ontbijt, 2 x diner en trailrun clinic. Voor eigen rekening: drankjes in het hotel en lunch (voor de lunch kun je bij de bakker en supermarkt in het dorp terecht). Prijs is per persoon, o.b.v. tweepersoonskamer. Als je een extra nacht wilt blijven (inclusief ontbijt) betaal je 299 euro. *Leden 239 euro

Meer informatie en boeken

Trailen over de Hermannsweg

Trailen over de Hermannsweg

Ga je mee naar Duitsland? Als je eerst nog vragen hebt kun je me mailen (karelkolb@gmail.com) of bellen (0617462882). Meteen boeken kan natuurlijk ook, gebruik dan het formulier onder aan de pagina. In juni is het minimaal aantal deelnemers 8, maximaal 20 (anders passen we niet in het hotel). In september: minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Enne… vol=vol natuurlijk.

Reistip: we kunnen carpoolen naar en van het hotel in Duitsland. Als je met bijvoorbeeld drie mensen een auto deelt betaal je per persoon ongeveer 20 euro aan brandstof. Er is een WhatsApp groep om met elkaar carpoolafspraken te maken. 🙂

Annuleren en overige voorwaarden

• Na boeking dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Bij annuleren tot 2 maanden voor het geboekte weekend krijg je 100% restitutie min 25 euro admininstratiekosten.
• Bij annuleren tussen 8 en 4 weken voor het geboekte weekend ontvang je 50% restitutie.
• Bij annuleren korter dan 4 weken voor het geboekte weekend: geen restitutie.
• Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering.

Programma juni 2018:

Vrijdag
Inchecken vanaf 11 uur
Trailrunclinic in de buurt van hotel/camping om 17 uur
Om 19 uur diner
Rest avond vrij te besteden

Zaterdag
Ontbijt tussen 8 en 9 uur
Carpoolend naar Utscheid voor start 19 km trail (15 minuten rijden door prachtig landschap)
Middag (optioneel) workshop stretchen & foamrollen (maar luieren mag ook 🙂 )
19 uur diner

Zondag
Ontbijt tussen 8 en 9 uur
Carpoolend naar Philippsweiler voor start 12 km trail (10 minuten rijden)
Opfrissen in hotel/op de camping
Uiterlijk 14 uur uitchecken
Middag picknick met broodjes van de Edeka op de weide aan de Prüm, zelf kleedje meenemen.

Programma september 2018:

Twee of drie dagen trailen (mag je zelf bepalen :-), samen zo’n 40+ kilometers en in elk geval 600 hoogtemeters. We overleggen steeds samen wat we die dag gaan doen, ter oriëntatie is er een gebiedskaart met routesuggesties met afstanden tussen 10 en 30 kilometer. Komt goed, wordt fantastisch! 🙂

Boekingsformulier