Trailrun weekends

Op drie uur rijden van Utrecht ligt het mooiste trailrun gebied van Duitsland: de Zuid-Eifel. In juni 2019 organiseert Loopmeesters hier opnieuw twee trailrun weekenden waarin je kunt genieten van de schitterende natuur, de oorverdovende rust en het lekkere eten en drinken van dit gebied. Verwen jezelf met één van onze trailrun weekends en ontdek hoe mooi trailrunnen in Duitsland is.

Nieuw: in het weekend van 21 juni kun je op zaterdag en zondag ook wandelen (of hardlopen en wandelen afwisselen). Ook deze groep wordt begeleid door een van de trainers.

Filmpje: Robin Douwes 🙂

Trailrun weekend Duitsland

Beide weekenden zijn geschikt voor lopers die (in juni) al zo’n 20 minuten kunnen hardlopen (vlak terrein). Ook als je nog geen of weinig trailrun ervaring hebt: dit is je kans om op een veilige en fijne manier met deze fantastische manier van hardlopen in de natuur kennis te maken. Je kunt zowel op zaterdag als zondag onder begeleiding van onze trainers een trail lopen.

Meer dan trailrunnen alleen

Maar ook als je liever een keer wilt wandelen of mountainbiken kan dat natuurlijk, we adviseren je ter plekke graag over de mooiste routes. In de omgeving kun je ook Trier of Luxemburg bezoeken. En met de auto ben je in 20 minuten in Bitburg waar je voor een vriendelijk bedrag een paar uur het mooie saunacomplex (inclusief binnen- en buitenbad) van Cascade in kunt duiken. Zeker ook een aanrader voor na een lange trail, heerlijk!

Weekend 21 – 22 – 23 juni: zaterdag

Op zaterdag 22 juni 2019 staat er een schitterende trailrun op het programma van maar liefst 24 kilometer: het hoogteprofiel geeft bijna 700 meter aan, de moeilijkheidsgraad van deze trail is ‘schwer’. Wie van grandioze vergezichten houdt komt vandaag aan zijn trekken: de ‘Alpen van de Islek’ bieden een adembenemend uitzicht over het 300 meter lager gelegen Bitburger Gutland. We passeren diverse beekjes die door de lieflijke dalen stromen. Een pittige maar vooral waanzinnig mooie trail! Afkorting: je kunt ook 17 kilometer lopen zaterdag. Je stapt dan later op de route in en wordt na afloop weer terug gebracht naar het hotel.

Weekend 21 – 22 – 23 juni: zondag

Wie aan zaterdag nog niet genoeg heeft kan ook op zondag zijn hart ophalen: de Devon trail van 16 kilometer staat dan op de agenda. De moelijkheidsgraad van deze sprookjesachtige trail is ‘mittel’: minder klimmen maar nog steeds ruim 500 hoogtemeters om mee te pronken op Strava. De rivier de Prüm heeft zich hier in een paar miljoen jaar steeds dieper ingeslepen en geeft het landschap zijn unieke sfeer. Deze route kent veel single tracks en is daarmee echt een belevenis. Schitterende vergezichten vanaf de Eichelsberg en de Trielsberg. Bijzonder: deze route was jarenlang afgesloten maar is sinds kort weer open voor publiek.

Weekend 15 – 16 – 17 juni: Eifelmarathon

Eifelmarathon

Eifelmarathon

Dit weekend staat in het teken van de Eifelmarathon: je kunt dan de halve, hele of ultramarathon (51,4 km) lopen. Voor alle afstanden geldt: 50% verhard – 50% onverhard. Aankomst zaterdag 15 juni: we lopen een verkenningstrail, halen ons startnummer op en genieten ‘s-avonds van de pastaparty in het lopersdorp. Zondagochtend gezamenlijk ontbijt en lopen maar. De rest van de zondag relaxen en nagenieten, je kunt zondagavond of maandagochtend weer naar Nederland rijden.

Overnachtingen

Het weekend van zondag 23 juni verblijven we in een fijn hotel vlak bij de start van de verschillende trails. Tijdens het weekend van de Eifelmarathon slapen we in de sporthal van Waxweiler op loopafstand van start en finish.

Over de kosten:

Weekend 21 – 22 – 23 juni: 269* euro (2 nachten). Aankomst op vrijdag vanaf 11 uur, zondag uitchecken tot 13 uur. Dit is inclusief begeleiding, 2 x ontbijt, 2 x diner en trailrun clinic. Voor eigen rekening: drankjes in het hotel en lunch (voor de lunch kun je bij de bakker en supermarkt in het dorp terecht). Prijs is per persoon, o.b.v. tweepersoonskamer. Als je een extra nacht wilt blijven (inclusief ontbijt) betaal je 299 euro. *Leden 249 euro

Weekend 15 – 16 – 17 juni: 199* euro (2 nachten). Aankomst op zaterdag vanaf 11 uur, uiterlijk maandag 17 juni om 11 uur ‘uitchecken’. Dit is inclusief startnummer, begeleiding, 2 x ontbijt, 1 x pastaparty en 1 x finisher diner op zondag. Voor eigen rekening: eventuele drankjes en lunch (voor de lunch kun je bij de bakker en supermarkt in het dorp terecht). Prijs is per persoon. *Leden 179 euro

Het was te gek omdat we drie dagen lang konden genieten van prachtige trails, in een fantastische omgeving, met hele leuke mensen. Hierbij was de sfeer zeer relaxed, en ieder kon zijn eigen afstand en in eigen tempo lopen. Naast hardlopen ook wandelen, sauna, terras, borrelen en heerlijk eten. Echt een aanrader! Jamie Rozeboom

Meer informatie en boeken

Trailen in de Zuid-Eifel

Trailen in de Zuid-Eifel

Ga je mee naar Duitsland? Als je eerst nog vragen hebt kun je me mailen (karelkolb@gmail.com) of bellen (0617462882). Meteen boeken kan natuurlijk ook, gebruik dan het formulier onder aan de pagina.

Reistip: we kunnen carpoolen naar en van het hotel in Duitsland. Als je met bijvoorbeeld drie mensen een auto deelt betaal je per persoon ongeveer 20 euro aan brandstof. Er is een WhatsApp groep om met elkaar carpoolafspraken te maken. 🙂

Annuleren en overige voorwaarden

• Na boeking ontvang je een eerste factuur van 100 euro, die dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Op 21 mei 2019 ontvang je een tweede factuur voor het restbedrag, die dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Bij annuleren tot 2 maanden voor het geboekte weekend krijg je 100% restitutie min 25 euro administratiekosten.
• Bij annuleren tussen 8 en 6 weken voor het geboekte weekend ontvang je 50% restitutie.
• Bij annuleren korter dan 6 weken voor het geboekte weekend: geen restitutie.
• Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering.

Programma 21 – 22 – 23 juni 2019:

Vrijdag
Inchecken vanaf 11 uur
Trailrunclinic in de buurt van hotel/camping om 17 uur
Om 19 uur diner
Rest avond vrij te besteden

Zaterdag
Ontbijt tussen 8 en 9 uur
Start trail gelijk vanuit het hotel
Middag vrij te besteden (tip: sauna in Bitburg!)
19 uur diner

Zondag
Ontbijt tussen 8 en 9 uur
Carpoolend naar Waxweiler voor start trail (5 minuten rijden)
Opfrissen in hotel
Uiterlijk 13 uur uitchecken
Middag picknick met broodjes van de Edeka op de weide aan de Prüm, zelf kleedje meenemen.

Programma Eifelmarathon weekend

Zaterdag
Aankomst Waxweiler vanaf 11 uur
Verkenningstrail en startnummer ophalen
Om 18 uur pastaparty in het dorp
Rest avond vrij te besteden

Zondag
Om 7 uur marathonontbijt met deelnemers
Start (ultra)marathon om 9 uur vanuit Waxweiler, voor de halve marathon stap je om 9 uur in Waxweiler op de pendelbus zodat je om 9:50 uur bij Schloss Hamm kunt starten.
Middag vrij te besteden (tip: sauna in Bitburg!)
19 uur diner
Daarna naar huis of:

Maandag
Ontbijt tussen 8 en 9 uur
Uiterlijk 11 uur vertrek deelnemers naar Nederland

Boekingsformulier