Trailrun weekends

Op drie uur rijden van Utrecht ligt het mooiste trailrun gebied van Duitsland: de Zuid-Eifel. In juni 2021 (18-19-20 juni) organiseert Loopmeesters hier voor de vijfde keer een trailrun weekend waarin je kunt genieten van de schitterende natuur, de oorverdovende rust en het lekkere eten en drinken van dit gebied. Verwen jezelf met één van onze trailrun weekends en ontdek hoe mooi trailrunnen in Duitsland is.

Filmpje: Robin Douwes 🙂

Trailrun weekend Duitsland

Dit weekend is geschikt voor lopers die (in mei 2021) al zo’n 45 minuten achter elkaar kunnen hardlopen (vlak terrein). Ook als je nog geen of weinig trailrun ervaring hebt: dit is je kans om op een veilige en fijne manier met deze fantastische manier van hardlopen in de natuur kennis te maken. Je kunt op vrijdag, zaterdag én zondag onder begeleiding van onze trainer een trail lopen.

Meer dan trailrunnen alleen

Maar ook als je liever een keer wilt wandelen of mountainbiken kan dat natuurlijk, we adviseren je ter plekke graag over de mooiste routes. In de omgeving kun je ook Trier of Luxemburg bezoeken. En met de auto ben je in 20 minuten in Bitburg waar je voor een vriendelijk bedrag een paar uur het mooie saunacomplex (inclusief binnen- en buitenbad) van Cascade in kunt duiken. Zeker ook een aanrader voor na een lange trail, heerlijk!

Zaterdag 19 juni 2021

eifelgold route Op zaterdag 19 juni 2021 staat er een schitterende (nieuwe!) trailrun op het programma van maar liefst 25 kilometer: het hoogteprofiel van de Eifelgold route geeft bijna 700 meter aan, de moeilijkheidsgraad van deze trail is ‘schwer’. In het voorjaar bloeien de goudkleurige bremstruiken uitbundig in het Irsental (het “Eifelgold”). Wie van grandioze vergezichten houdt komt vandaag aan zijn trekken: op verschillende punten langs de route kun je 360 graden in het rond kijken. Een pittige maar vooral waanzinnig mooie trail! Afkorting: je kunt ook 19 kilometer lopen zaterdag. 

Zondag 20 juni 2021

Devon pfad Wie aan zaterdag nog niet genoeg heeft kan ook op zondag zijn hart ophalen: de Devon trail van 16 kilometer staat dan op de agenda. De moelijkheidsgraad van deze sprookjesachtige trail is ‘mittel’: minder klimmen maar nog steeds ruim 500 hoogtemeters om mee te pronken op Strava. De rivier de Prüm heeft zich hier in een paar miljoen jaar steeds dieper ingeslepen en geeft het landschap zijn unieke sfeer. Deze route kent veel single tracks en is daarmee echt een belevenis. Schitterende vergezichten vanaf de Eichelsberg en de Trielsberg. Bijzonder: deze route was jarenlang afgesloten maar is sinds kort weer open voor publiek. Afkorten tot 8 of 13 kilometer is mogelijk.

Overnachtingen

Het weekend van zondag 20 juni 2021 verblijven we in een fijn hotel vlak bij de start van de verschillende trails. Er zijn twee tweepersoonskamers en drie driepersoonskamers. We gaan ervan uit dat je flexibel bent in het delen van je kamer met andere deelnemers.

Over de kosten:

Weekend 18 – 19 – 20 juni: 289* euro (2 nachten). Aankomst op vrijdag vanaf 13 uur, zondag uitchecken tot 11 uur. Dit is inclusief begeleiding, 2 x ontbijt, 2 x diner en trailrun clinic. Voor eigen rekening: drankjes in en buiten het hotel en lunch (voor de lunch kun je bij de bakker en supermarkt in het dorp terecht). Prijs is per persoon, o.b.v. kamer delen. *Niet-leden 329 euro

Het was te gek omdat we drie dagen lang konden genieten van prachtige trails, in een fantastische omgeving, met hele leuke mensen. Hierbij was de sfeer zeer relaxed, en ieder kon zijn eigen afstand en in eigen tempo lopen. Naast hardlopen ook wandelen, sauna, terras, borrelen en heerlijk eten. Echt een aanrader! Jamie Rozeboom

Meer informatie en boeken

Trailen in de Zuid-Eifel

Trailen in de Zuid-Eifel

Ga je mee naar Duitsland? Als je eerst nog vragen hebt kun je me mailen (karelkolb@gmail.com) of bellen (0617462882). Meteen boeken kan natuurlijk ook, gebruik dan het formulier onder aan de pagina.

Reistip: we kunnen carpoolen naar en van het hotel in Duitsland. Als je met bijvoorbeeld twee mensen een auto deelt betaal je per persoon ongeveer 25 euro aan brandstof. Er is een WhatsApp groep om met elkaar carpoolafspraken te maken. 🙂

Annuleren en overige voorwaarden

• Na boeking ontvang je een eerste factuur van 100 euro, die dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Op 1 december 2020 ontvang je een tweede factuur voor het restbedrag, die dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Bij annuleren vóór 1 januari 2021 krijg je 100% restitutie min 25 euro administratiekosten.
• Bij annuleren vóór 1 februari 2021 ontvang je 50% restitutie min 25 euro administratiekosten.
• Bij annuleren op of na 1 februari 2021: geen restitutie.

100% geld terug-garantie als het weekend niet door kan gaan vanwege Corona maatregelen.

Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering. Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers (peildatum 1 februari 2021).

Programma 18 – 19 – 20 juni 2021:

Vrijdag
Inchecken vanaf 13 uur
Mogelijkheid om een eerste trail te lopen
Rond 19 uur diner
Rest avond vrij te besteden

Zaterdag
Ontbijt tussen 8 en 9 uur
Vertrek naar start trail (carpoolen)
Namiddag vrij te besteden (tip: sauna in Bitburg!)
Rond 19 uur diner

Zondag
Ontbijt tussen 7:30 en 8 uur
Start trail direct vanuit hotel
Opfrissen in hotel
Uiterlijk 11 uur uitchecken
Lunch (optioneel) bij Heilhauser Mühle

Boekingsformulier

[caldera_form id=”CF5931bcb12c6a1″]