Trailrun weekends Zuid-Eifel

Elk weekend in de Zuid-Eifel heeft zijn eigen karakter. In mei maken we iedereen blij 🙂 Wie tegen die tijd soepel 10 kilometer op de weg loopt kan zeker mee. Dit geldt ook voor het juni weekend: we doen mee met de EIFEL-marathon en daarbij kun je kiezen uit afstanden van 10 tot 52 kilometer. Voor elk wat wilds dus! En september? Van dat weekend geniet je optimaal als je al ervaring hebt met een 15 kilometer evenement of een halve marathon. 

Filmpje: Robin Douwes 🙂

Trailrun weekend Duitsland

Ook als je nog geen of weinig trailrun ervaring hebt: dit is je kans om op een veilige en fijne manier met deze fantastische manier van hardlopen in de natuur kennis te maken. Elk weekend kun je drie dagen lang begeleid trailen. Maar ook als je liever een keer wilt wandelen of mountainbiken kan dat natuurlijk, we adviseren je ter plekke graag over de mooiste routes. Wil je even overleggen over de weekends met trainer Karel? Ik help je graag!

Meer dan trailrunnen alleen

In de omgeving kun je ook Trier of Luxemburg bezoeken. En met de auto ben je in 20 minuten in Bitburg waar je voor een vriendelijk bedrag een paar uur het mooie saunacomplex (inclusief binnen- en buitenbad) van Cascade in kunt duiken. Zeker ook een aanrader voor na een lange trail, heerlijk!

Weekend mei 2023

VOL

eifelgold route

 • Weekend van vrijdag 19 tot zondag 21 mei 2023 (2 nachten)
 • Op vrijdag een verkenningstrail van 8-12 kilometer (één route, met afkortingen)
 • Op zaterdag een prachtige trail van 19 km 
 • Op zondag een fijne ‘uitloopwandeling’ over de oude spoorbaan
 • All inclusive: eten, drinken, begeleiding. Dit weekend is voor iedereen

Weekend juni 2023

VOL

Devon pfad

 • Weekend van zaterdag 10 tot maandag 12 juni 2023 (2 nachten)
 • Op zaterdag een verkenningstrail van 9 kilometer 
 • Op zondag de EIFEL-marathon: 10 km, halve, hele, ultra of trail (28 km)
 • Op maandag voor wie wil nog een laatste mooie trail
 • All inclusive: eten, drinken, begeleiding. Er is een afstand voor iedereen.

Weekend september 2023

VOL

 • Weekend van vrijdag 15 tot zondag 17 september 2023 (2 nachten)
 • Op vrijdag een verkenningstrail van 8-12-16 kilometer (één route, met afkortingen)
 • Op zaterdag een prachtige trail van 27 of 19 km (één route, afkorting mogelijk)
 • Op zondag een heerlijk herstelrondje van 10 km over de oude spoorbaan
 • All inclusive: eten, drinken, begeleiding. Dit weekend is voor gevorderden.

Overnachtingen

Ons verblijf is een heerlijk vakantiehuis direct aan de trails. Er is een groot terras op het zuiden, een open haard en vuurkorf. Er zijn twee etages, elk met een eigen toilet en douche. De onderste etage heeft een slaapkamer voor vier personen, de eerste etage heeft twee tweepersoonskamers. We gaan er vanuit dat je flexibel bent in het delen van je kamer.

All inclusive

Alles wat je in het huis eet en drinkt zit bij de prijs inbegrepen. Dus ook twee keer ontbijt, twee keer warm eten en lunch. En mocht je toevallig van bier en wijn houden, ook dat is allemaal inclusief 😉 Alleen je reis en uitgaven buiten het huis zijn voor eigen rekening. Voor het EIFEL-marathon weekend is ook je startnummer natuurlijk inclusief.

Kosten en annuleren

De weekenden in mei, juni en september kosten 319 euro* per persoon per weekend. Voor de weekends in mei en juni geldt: annuleren tot 1 maart 2023 is kosteloos, bij annuleren op of na 1 maart 2023 krijg je geen geld terug. Voor september kun je kosteloos annuleren tot 1 juli 2023, annuleren op of na 1 juli 2023 betekent: geen geld terug. Als het weekend door overmacht van Loopmeesters, of de wet, niet doorgaat krijg je je geld terug. Behalve de kosten die Loopmeesters dan alsnog maakt, bijvoorbeeld de huur van het vakantiehuis. Voor elk weekend geldt: minimaal 5 deelnemers, maximaal 7. *Niet-leden 369€.

Het was te gek omdat we drie dagen lang konden genieten van prachtige trails, in een fantastische omgeving, met hele leuke mensen. Hierbij was de sfeer zeer relaxed, en ieder kon zijn eigen afstand en in eigen tempo lopen. Naast hardlopen ook wandelen, sauna, terras, borrelen en heerlijk eten. Echt een aanrader! Jamie Rozeboom

Meer informatie en boeken

Trailen in de Zuid-Eifel

Trailen in de Zuid-Eifel

Ga je mee naar Duitsland? Als je eerst nog vragen hebt kun je me mailen (karelkolb@gmail.com) of bellen (0617462882). Meteen boeken kan natuurlijk ook, gebruik dan het formulier onderaan de pagina.

Reistip: we kunnen carpoolen naar en van het vakantiehuis in Duitsland. Als je met bijvoorbeeld drie mensen een auto deelt betaal je per persoon ongeveer 30 euro aan brandstof. Er is een WhatsApp groep om met elkaar carpoolafspraken te maken. 🙂

Overige voorwaarden

Als het weekend door de wet of overmacht niet door kan gaan krijgt iedereen zijn of haar geld terug. Kosten die Loopmeesters ondanks annulering moet maken voor bijvoorbeeld het hotel krijg je niet terug.

Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering. Minimaal 5, maximaal 7 deelnemers.

Boekingsformulier

  Ja ik wil mee naar de Zuid-Eifel!

  Naam

  E-mailadres

  Ik wil mee op weekend in:

  Ik ontvang een bevestigingsmail van mijn deelname. Ik weet dat de algemene voorwaarden van Loopmeesters voor dit aanbod gelden. Ook heb ik de annuleringsvoorwaarden op deze pagina goed gelezen en begrepen.

  In november 2023 is er een trailrunweekend in de Noord-Eifel, bij Monschau. Klik hier voor info.