Hardloopgroep heeft voordelen

Hardloopgroep Haarlem

Hardloopgroep Haarlem

Waarom train jij bij een hardloopgroep, of waarom juist niet? Hardloopgroep Haarlem heeft deze vraag voorgelegd aan de enthousiaste leden van de populaire Facebook-groep Ik Loop Hard. Hieronder hebben we de meest genoemde voors en tegens voor je op een rijtje gezet. Zo kun jezelf bepalen of een loopgroep wat voor je is.

Hardloopgroep, ja!

Hardlopen in een groep betekent voor veel hardlopers structuur en regelmaat in hun hardlooptrainingen. De trainer let op techniek en de lopers hebben het samen vaak heel gezellig. En, niet onbelangrijk: naast aandacht voor looptechniek leer je ook hoe je sneller wordt met hardlopen. Dat daar steeds vaker core stability oefeningen bij worden aangeboden maakt het programma compleet.

Hardloopgroep, nee!

‘Sneller worden, core stability? Hou op, ik wil gewoon lekker hardlopen wanneer het míj uitkomt.’ Ook mensen met onregelmatige diensten kiezen liever niet voor een hardloopgroep. Waarom betalen voor je lidmaatschap terwijl je regelmatig een hardlooptraining moet missen? Soms is er ook sprake van het ‘vijfde wiel aan de wagen’-syndroom: achterblijven bij het tempo van de loopgroep is niet erg motiverend en geeft je soms het gevoel de boel maar op te houden.

Kies bewust

Wil je een hardloopgroep proberen hou dan rekening met de volgende punten: let op het niveau (beginners, gevorderden, allebei?), de trainingsdagen (en tijden) en wáár gelopen wordt (baan, buiten, allebei?). Vaak is een gratis proefles mogelijk zodat je kunt ervaren hoe het is om bij een hardloopgroep te lopen. Succes met je keuze en vooral: have fun running!

Hardloopgroep Haarlem heeft weer plek voor nieuwe leden!