Sneller worden met hardlopen

Vooral beginnende hardlopers worstelen met de vraag: hoe word ik een snellere hardloper? Het wekelijkse rondje telkens wat harder lopen blijkt in een wedstrijd vaak niet voldoende voor een snellere tijd. Frustrerend. Overweeg daarom eens een andere tactiek: ga een week of twee niet harder, maar verder lopen.

Wil je bijvoorbeeld binnenkort een snelle vijf kilometer gaan lopen, bouw dan je wekelijkse duurlopen op tot een kilometer of acht. Doe dat twee keer per week en test de derde keer dat je gaat hardlopen je snelheid op een route van vijf kilometer. Omdat dat een stuk korter is zul je zien dat zo’n ‘kort stukkie’ opeens harder kan. Psychologie of trainingsarbeid? Wat ons betreft is het belangrijkste dat het werkt.

Ook sneller worden? Kom 17 september 2015 naar onze hardloopclinic in Haarlem!

Wil je beginnen met hardlopen of ben je net bezig? Kom dan naar onze gratis hardloopclinic, 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur bij ingang Bleek en Berg van de Kennemerduinen (bij Haarlem). Parkeren is gratis, we verzamelen bij het informatiepaneel langs het fietspad. Aanmelden is niet nodig, komt gewoon gezellig langs.