Gratis clinic Je eerste halve marathon (Haarlem)

Gratis clinic Je eerste halve marathon

Gratis clinic Je eerste halve marathon

Ik zal een jaar of 16 zijn geweest toen ik voor het eerst een halve marathon liep. Hardlopen deed ik voor die tijd al maar van enige trainingsdiscipline was nauwelijks sprake. Onbezonnen als ik was bedacht ik me gewoon dat 21 kilometer iets meer is dan 2 x 10 en de 10 kilometer liep ik op mijn sloffen. Dus… Op schoenen van de HEMA ging het tot een kilometer of 16 aardig. Tegen de tijd dat ik kilometer 17 bereikte zat ik mentaal en fysiek stuk. En dan zijn vier kilometers tot de finish nog héél lang.

Feestje

Nóg honderd meter vloeken, tieren en afzien verder viel ik uitgeput in de armen van mijn oudste broer. Blij dat ik er was maar bovenal vastbesloten om het de volgende keer anders aan te pakken. Want nu had ik naast een belabberde eindtijd ook door die verschrikkelijke laatste kilometers het fijne gevoel van de kilometers ervoor verloren. En dat terwijl het lopen van de halve een feestje kan zijn (weet ik nu).

Geef je snel op voor de gratis clinic in Haarlem, beperkt aantal plaatsen

Als je op dit moment al een kilometer of tien kunt hardlopen is de halve marathon een fantastische volgende uitdaging. Je bent al vertrouwd met het uitbreiden van je duurvermogen en hebt wellicht al meegedaan aan wedstrijden. Met die (mentale) bagage is het voorbereiden en lopen van een halve marathon een verantwoorde volgende stap. Als je daarbij weet hoe je moet trainen zul je genieten van de voorbereiding én van je eerste 21,1 kilometer. In een tijd die je nu nog voor onmogelijk houdt.

Gratis clinic

Misschien lees je dit en gaat meteen op zoek naar een ‘schema op internet’. Op tientallen sites kun je standaardschema’s vinden die je binnen meer of minder weken klaarstomen voor je eerste halve. Maar hoe mooi zou het zijn om een echt persoonlijk schema te maken? Toegesneden op jouw drukke agenda, loopgeschiedenis en sterke en zwakke punten. Daarmee is een eigen schema ook veiliger: het houdt rekening met jouw mogelijkheden en verleden als loper. Ik geef op 18 november een gratis clinic om zo’n schema te maken.

Ja ik wil de gratis clinic bijwonen en geef me hier op

Die dag ben je om 20.30 uur welkom in de gymzaal van het Sterren College, Badmintonpad 1 in Haarlem (met ruime en gratis parkeergelegenheid voor de deur). In een gratis clinic van 1 uur vertel ik je wat ik in de afgelopen 30 jaar als loper over de halve marathon geleerd heb. En wat ik geleerd heb van de tientallen lopers die ik inmiddels begeleid heb naar hún eerste halve. Aan het eind van de avond ben je in staat je eigen trainingsschema voor de halve marathon te maken. Schrijf je snel in wat het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden

Klik hier om je meteen aan te melden voor jouw gratis plek