Begin op tijd met hardlopen

We schreven er al eerder over: variatie in het hardlopen is belangrijk voor je motivatie en het verkleint bovendien de kans op blessures. In deze blog opnieuw wat tips, vooral handig als je in een groepje loopt waarin de tempo’s verschillen. Loop dan eens op tijd in plaats van op afstand.

Hardlopen Haarlem


Loopgroep Haarlem loopt veel in de Kennemerduinen en heeft daarom de beschikking over verschillende rondwandelingen. Start je bijvoorbeeld bij ingang Bleek en Berg (Bloemendaal), dan kun je de groene route hardlopen van 6 kilometer.

Stel dat een aantal mensen 6 minuten over een kilometer doet, en jij en wat anderen 8 minuten. Start dan in twee groepjes: de snelle Jelles de ene kant op van groen, de genieters de andere kant op. Omdat het rondwandelt kom je elkaar onderweg tegen. Tijd voor de ‘langzame’ groep om om te draaien en met de snelle Jelles mee terug te lopen. Voor iedereen is het tempo dan 8 minuten per kilometer. Uitlopen dus, samen.

Het leuke aan deze loopvariant is dat iedereen z’n ding kan doen maar dat de groep samen start en eindigt. Probeer het eens, misschien verzin je nog wel andere varianten!