Probeer om te draaien

Wat ik tot voor kort alleen van anderen hoorde overkwam me eerder deze maand zelf: ik liep fout tijdens een hardloopwedstrijd. Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen en het leerde me twee dingen: vertrouw niet klakkeloos op degene die voor je loopt, en bekijk de route voordat je op pad gaat.

Hardlopen Veluweloop

Probeer om te draaien

Na ongeveer drie kilometer werden we staande gehouden door een vrijwilliger langs de route: we liepen ’tegen het verkeer in’ van de 10-kilometer wedstrijd. We waren fout gelopen en deze enthousiaste routeman wist niet waar we heen moesten. ‘Ga maar terug naar de start en begin opnieuw’ vond ik weinig aantrekkelijk dus na enig gemopper verdwenen ik en de andere dwaalgasten lukraak het bos in, op zoek naar de juiste route.

Gelukkig stuitten we al snel op de juiste route en konden we genieten van 14 schitterende trailkilometers in de bossen rond Hoenderloo. Daarmee werd de Hoge Veluwe Loop 2014 voor ons geen 16, maar 17 kilometer. En da’s toch mooi een gratis extra kilometer voor hetzelfde geld. Plus een paar dagen later twee vrijkaartjes voor park De Hoge Veluwe, als excuses voor het ongemak. Ik maak er zeker gebruik van, het was prachtig.