Krachttraining voor hardlopers: de squat

Krachttraining voor hardlopers zorgt ervoor dat je harder en verder kunt lopen. Maar ook je loophouding verbetert, waardoor de kans op vervelende blessures vermindert. Als je krachttraining combineert met oefeningen voor je flexibiliteit word je een betere hardloper. Gewoon thuis, zonder apparaten. In een aantal blogs lees je over de beste krachtoefeningen voor hardlopers en hoe je ze moet uitvoeren. Deze keer: de squat.

Squats voor hardlopers

Squats voor hardlopers

Squats voor hardlopers

Ga rechtop staan met je voeten naast elkaar, je tenen wijzen recht naar voren. Span buik- en rugspieren aan en zak met je billen naar de grond, alsof je gaat zitten. Houd je bovenlichaam op spanning en je armen gestrekt.

Als je bovenbenen evenwijdig aan de grond zijn keer je terug naar de uitgangspositie. Doe tien herhalingen, pauzeer even en doe dan nogmaals tien herhalingen. Na opnieuw een korte pauze doe je een derde set van tien herhalingen. Let er steeds op dat in de squathouding je knieƫn niet voorbij je tenen komen.

Loopclinic Sterk blijven hardlopen

Voeg kracht en flexibiliteit aan je trainingen toe en je gaat beter en sneller hardlopen. Kom naar de loopclinic in Haarlem en leer in een uur alle oefeningen. Meer informatie en aanmelden voor de loopclinic op woensdagavond 6 april 2016 in Haarlem.