Krachttraining voor hardlopers: soepele heupen

Krachttraining voor hardlopers zorgt ervoor dat je harder en verder kunt lopen. Maar ook je loophouding verbetert, waardoor de kans op vervelende blessures vermindert. Als je krachttraining combineert met oefeningen voor je flexibiliteit word je een betere hardloper. Gewoon thuis, zonder apparaten. In een aantal blogs lees je over de beste krachtoefeningen voor hardlopers en hoe je ze moet uitvoeren. Deze keer: soepele heupen.

Heupoefening voor hardlopers

Soepele heupen voor hardlopers

Soepele heupen voor hardlopers

Maak een uitvalspas (lunge) naar voren. Het achterste onderbeen rust op de grond (zie foto). Zet je voorste been in een hoek van 90 graden voor je, voet plat op de vloer. Plaats je handen in je zij en hou je bovenlichaam recht.

Druk nu vanuit deze positie je heupen naar voren: je voelt een rek aan de voorkant van je heupen. Houd dertig seconden vast en herhaal. Wissel van been en doe dit ook nog twee keer 30 seconden met je andere been voor.

Loopclinic Sterk blijven hardlopen

Voeg kracht en flexibiliteit aan je trainingen toe en je gaat beter en sneller hardlopen. Kom naar de loopclinic in Haarlem en leer in een uur alle oefeningen. Meer informatie en aanmelden voor de loopclinic op woensdagavond 6 april 2016 in Haarlem.