Ik kan… een shoe wallet maken

Shoe wallet maken

Shoe wallet maken

Waar laat je bankpas en sleutels als je tight geen zakje heeft? In een shoe wallet, zelfgemaakt.

Als je op warme dagen in je t-shirtje en korte tight loopt, heb je geen plek voor bagage. Dat is lastig als je geld en sleutels wilt meenemen. In je hand houden? Mwah, niet echt fijn. De boel in je tight droppen heeft ook z’n nadelen: het voelt vervelend en de kans op verlies is groot. Tob niet langer en stap over op de shoe wallet.

Dit heb je nodig: een paar babysokjes maat 86-92, een tang en een halve meter ijzerdraad. Optioneel zijn drukknoopjes, naald en draad en een bus spray om de wallet waterafstotend te maken.

Gebruik ijzerdraad van ongeveer 1 mm dik. Stevig genoeg om na buigen in vorm te blijven, licht genoeg om prettig te dragen. Neem een stuk van 50 cm en buig dat in een U-vorm. Tussen de benen van de U moet de korte kant van een bankpas passen.

Knijp op 1/3 van de bovenkant de benen naar elkaar toe en draai ze twee keer om elkaar. Buig daarna de benen weer zo dat ze parallel aan elkaar staan. Deze pootjes steek je later onder je veters door, op het gesloten lusje liggen straks je pas en sleutels.

Nu vouw je de pootjes bij het draaipunt naar achteren, je zet ze evenwijdig aan de lus. Tijd om een van de babysokjes over de lus te schuiven: zorg ervoor dat je de sok goed optrekt, zo hou je sok over om straks over de inhoud van de wallet te trekken.

Je shoe wallet is nu bijna klaar. Buig met de tang nog twee haakjes onderaan de pootjes. Als je wilt kun je nog een drukknoopje gebruiken voor extra veiligheid, en spray om ook bij regen je wallet droog te houden. Schuif de pootjes onder je veters, buig de wallet naar beneden en klaar is Kees.