Afsnijden op Strava

Starreberg op Strava

Starreberg: d’r op of d’r over?

Gebruik jij Strava om je loopjes op te slaan? Niet alleen handig maar ook nog eens leuk: omdat Strava met segmenten werkt kun je zomaar kampioen van de Starreberg worden. Maar zoals alles in het leven krijg je zo’n segmentzege niet kado, je moet er wel wat voor doen. Of je speelt een beetje vals, dat kan natuurlijk ook.

Waarom over de berg als je er ook omheen kunt?

Als je met je GPS-horloge de groene route vanaf ingang Bleek en Berg (Kennemerduinen) loopt kom je na de Oosterplas een berg tegen, de Starreberg. Officieel loopt deze wandelroute óver de Starreberg maar veel (luie) hardlopers lopen er omheen. Ik deed dat ook laatst, hardlopen is al vermoeiend genoeg, toch?

Satellieten en Strava

Het loopje thuis op Strava gezet en jawel, een kroontje te pakken. Op de Starreberg. Maar daar was ik toch helemaal niet op geweest? Klopt, de konijnen en ik weten dat. Maar voor de satelliet is het niet te zien of je over of langs de Starreberg loopt. Met als gevolg dat je met dik een minuut het segmentrecord bijstelt.

Het is niet alles goud…

Oplettende Strava-gebruikers wezen mij op deze weeffout van Strava. Er is in goed overleg besloten dat ik de beker mag houden. Maar onder één voorwaarde: dat ik voortaan altijd over, en niet om de Starreberg heen loop. Waarvan akte. 😉