Yoga en hardlopen, een prima stel

Hardlopen en yoga

Hardlopen en yoga

Hardlopen combineren met yoga heeft zo z’n voordelen. Je kunt er je spierkracht, balans en flexibiliteit (core stability) mee verbeteren en dat is voor een hardloper belangrijk. Maar ook als alternatieve training is yoga heel geschikt. Bijvoorbeeld de dag na een pittige looptraining of als je last hebt van een blessure. Hoe yoga kan helpen bij het hardlopen lees je in dit artikel.

Yoga en spierkracht

Het voordeel van yoga ten opzichte van bijvoorbeeld fitness: bij zowel de statische als de dynamische bewegingen worden de spieren in je benen, armen en romp gebruikt. Dit is gunstig voor de stabiliteit tijdens het hardlopen en zorgt bovendien voor sterke been- en rugspieren.

Yoga en core stability

Omdat je met yoga werkt vanuit je ‘Hara’ (het krachtcentrum van je lichaam, ter hoogte van je buik) is het aanspannen van je buikspieren bij veel yogahoudingen een vereiste. Dit komt goed van pas als je je rompstabiliteit wilt verbeteren (core stability). Zelf zijn we enthousiast over ‘De complete yogagids’ die is verschenen bij Yoga Magazine. Je vindt er 35 yogaseries in die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren.

Meer informatie over hardlopen en yoga

Wil je meer weten over yoga en hardlopen? Kijk dan op de website van ProRun.