Hardlopen in Haarlem na de vakantie

Hardlopen Haarlem

Hardlopen in Haarlem na de zomer

In Haarlem hardlopen als straks de zomervakantie er weer op zit, een fijn vooruitzicht. Hardloopwedstrijden in en rond Haarlem in het najaar zijn er gelukkig genoeg, maar welke mag je echt niet missen? Loopmeesters maakte een selectie van de fijnste loopevenementen in september 2014. In Haarlem, Velserbroek en Velsen.

Velserbroekloop 29 augustus 2014

Een snelle, beregezellige loop waar zowel de snelle Henkies als de meer recreatieve lopers komen opdraven. Wegwedstrijd over de afstanden 1.2, 5 en 10 kilometer. Georganiseerd door atletiekvereniging Suomi starten alle afstanden om 19.30 uur, inschrijven kan alleen op de avond zelf bij het Polderhuis in Velserbroek, vanaf 18.15 uur. De kosten zijn vriendelijk: 3 euro voor de kortste afstand, 7 euro voor de 5 en 10 kilometer.

Rabobank Pierloop Velsen 13 september 2014

Atletiekunie wedstrijdloop over 15 kilometer, door de duinen (verhard) en deels over het strand van Ijmuiden. Er zijn ook recreatieve afstanden, een kinder- en businessloop. Ook deze mooie loop (de grootste binnen de gemeente Velsen) wordt georganiseerd door AV Suomi. De wedstrijd over 15 kilometer start om 15 uur in Ijmuiden en kost 12 euro (recreanten) of 11 euro (wedstrijd). Na 8 september betaal je meer dus online inschrijven vóór de 8e loont.

Halve van Haarlem (voorheen Zilveren Kruis Achmea Loop) 28 september 2014

Haarlems grootste en gezelligste loopevenement sinds jaren, vanaf dit jaar zonder hoofdsponsor Achmea en daarom omgedoopt tot Halve van Haarlem. Start en finish op de Grote Markt in het centrum van Haarlem, veel vertier en publiek langs de route dus ook familie en kinderen hoeven zich niet te vervelen. De wedstrijd gaat over 21 kilometer maar er is ook een 5 en een 10 kilometer. De kinder- en kleuterloop maken het programma compleet.

Het hele jaar hardlopen

Hardlopen in Haarlem: het hele jaar door, ook in het donker.