Trailrunning Amsterdam

Woon je in Amsterdam en wil je anderhalf uur trailrunnen door de duinen? Pak de trein naar Santpoort-Noord en looptrainer Karel Kolb is je gids. Rond 12 uur ben je weer thuis in Amsterdam. Vanaf september kun je op vrijdagochtend weer meedoen.

De Starreberg in de Kennemerduinen
Met de loopgroep in de Kennemerduinen (foto Guido Diepen)

Binnen 30 minuten sta je in de Kennemerduinen.

Twee keer per uur vertrekt van Amsterdam Centraal een sprinter (spoor 1) richting Hoorn. De trail start om 9:30 uur dus je moet de trein van 8:56 uur hebben. Om 9:24 uur stap je dan uit op station Santpoort-Noord. Kom je met de auto? Je kunt gratis parkeren bij het station.

Daar sta ik (Karel) op je te wachten. Na een easy jog van 5 minuten staan we aan de voet van de Koepelberg, één van de hoogste punten van Duin en Kruidberg. Na een korte warming-up gaan we dan via slingerende single tracks het gebied in. Ik zorg dat we na anderhalf uur weer terug zijn bij station Santpoort-Noord.

De Konijnenberg in de Kennemerduinen
Snelle afdaling vanaf uitzichtpunt Konijnenberg (foto Arthur Alphenaar)

Daar krijg je van mij een beker thee, twee broodjes met beleg naar keuze en een plak zelfgebakken wortelcake voor in de trein (die vertrekt om 11:05 uur of je neemt die van 11:37 uur).

Weer thuis nog even douchen en je bent klaar voor de rest van de dag.

  • Voor wie: iedereen die nu al soepel 40 minuten achter elkaar kan hardlopen (op de weg, trailervaring is niet nodig).
  • Wanneer en waar: elke vrijdag om 9:30* uur vanaf station Santpoort-Noord (*of later als de trein vertraging heeft).
  • Kosten: 50€ voor 5 trails* (3 maanden houdbaar) inclusief uitgebreide lunch-to-go en begeleiding.
  • Door wie: Karel is een ervaren trailrunner, hij groeide op in de duinen. Hij kent alle paadjes en heeft een loopgroep van 75 lopers in Haarlem. Hij heeft dus veel ervaring met het begeleiden van groepen. Sinds 2017 is hij bovendien één van de trotse gastheren van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
  • Deelname is op eigen risico.

*of word twee maanden lid van onze loopgroep voor 48€, je kunt dan onbeperkt mee.

Aanmelden

Met dit formulier kun je je aanmelden voor één of meer trailruns. De eerste keer dat je komt kun je even met Karel overleggen waar je voor kiest: de strippenkaart (50€) of twee maanden loopgroep (48€).

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Wil je Karel een keer voor jou en je collega’s en/of vrienden alleen? Bel of app me even (0617462882), ik denk graag mee!