Runningtherapie Haarlem

Voel je je down of heb je last van sombere gevoelens? Voel je je regelmatig moe, gestressed of angstig? Dan kan hardlopen met een runningtherapeut uitkomst bieden. Naast hardlopen is ook wandelen mogelijk.

Psychologische klachten en runningtherapie

Verschillende onderzoeken tonen aan dat runningtherapie een positieve invloed heeft op veel voorkomende psychische klachten. Voorbeelden daarvan zijn (lichte tot matige) depressie, somberheid, burn-out, angstklachten en paniekaanvallen. Een goede runningtherapeut weet hoe hard en hoe lang zijn cliƫnten moeten lopen om zich beter te gaan voelen. Loopmeesters zijn geen wonderdokters, wel kunnen ze je helpen om beter met je klachten om te gaan.

Runningtherapie Haarlem

Wat is runningtherapie?

Deze therapie is bedoeld om lichaam en geest (weer) met elkaar in balans te brengen. Vooral in combinatie met behandelvormen als cognitieve therapie en/of psychotherapie is gebleken dat de rustige duurloop een gunstige invloed heeft op het herstel. Het is daarbij belangrijk om vooraf met de runningtherapeut te bepalen wat in jouw geval de beste trainingsaanpak is. Al na enkele sessies zul je merken dat hardlopen niet alleen je lichamelijke conditie verbetert, ook geestelijk knap je ervan op.

Meer informatie? Bel Karel Kolb 0617462882 of e-mail info@loopmeesters.nl.

Hardlopen in een loopgroep is ook mogelijk

Foto: ovmfotografie.nl