Marathon Keulen 2024 (en halve)

Generali Köln Marathon

Reisduur 3 dagen: zaterdag 5 oktober – zondag 6 oktober – maandag 7 oktober 2024

Vlak, snel en mooi, dat is de Generali Köln Marathon. Niet voor niets is dit één van Duitslands populairste stadsmarathons. En vanuit Amsterdam binnen drie uur bereikbaar met trein of auto. Het parcours van de marathon is zo ontworpen dat (meegereisde) supporters je vanaf één punt langs de route meerdere keren zien lopen. Zo loop je in Keulen nooit alleen.

Halve marathon Keulen

Op de dag van de marathon wordt ook de halve marathon gelopen. Je kunt dit arrangement dus ook boeken als de hele marathon nog een maatje te groot voor je is. Of je nu voor de hele of halve marathon kiest, de trainers van Loopmeesters begeleiden je van start tot finish om van jouw evenement een onvergetelijke ervaring te maken.

Generali Köln marathon

Naast de (halve) marathon valt er in Keulen nog veel meer moois te ontdekken. Zo kun je op zaterdag een wandeling met onze trainers maken langs een aantal hoogtepunten van de stad. Een leuke én leerzame manier om deze romantische stad aan de Rijn beter te leren kennen. Geen zin om te wandelen? Er zijn genoeg leuke alternatieven om er zelf op uit te trekken, we adviseren je ter plekke graag.

Eden Hotel Früh am Dom

Vanuit ons hotel wandelen we zondag zó de Rijn over om van start te gaan. En omdat de finish 400 meter van het Eden Hotel ligt sta je na de (halve) marathon binnen 10 minuten onder een warme douche in het hotel. Het Eden Hotel ligt in het centrum van Keulen, naast het Brauhaus en met zicht op de Dom. Voldoende mogelijkheden dus om voor en na de marathon te genieten van deze prachtige stad. Het hotel ligt op loopafstand van het station.

Programma

Aankomst (op eigen gelegenheid) per trein of auto in Keulen op zaterdagochtend. We gaan ons startnummer ophalen op de expo en lunchen in de stad. We maken er meteen een korte stadswandeling van maar uiteraard kun je na de expo ook zelf naar het hotel, je kunt vanaf 14 uur op de kamer.

Zaterdagavond 19 uur: samen uit eten op loopafstand van het hotel. Ook nu kun je al je vragen kwijt bij de trainers zodat je op zondag vol vertrouwen je startvak ingaat. Deze avond op tijd naar bed. 🙂

Zondag: raceday! De start is een kwartiertje lopen vanaf ons hotel, we vertrekken ruim op tijd na het ontbijt. De trainers zijn ook bij de start beschikbaar en zorgen dat je in het juiste startvak komt. Een laatste plas, de veters strikken en: genieten van een unieke ervaring!

Na de finish wordt je natuurlijk opgevangen door onze apetrotse trainers. We doen er echt alles aan om jou een onvergetelijke race te bezorgen. Niet omdat het moet, maar omdat we dat het gaafste vinden om te doen.

Na de race vieren we samen onze prestaties. Eerst rustig naar het hotel voor een warme douche en omkleden, dit is 400 meter lopen van de finish. De rest van de zondag is vrij te besteden, rond 19 uur gaan we dan samen aan tafel.

Maandag: aan het einde van de ochtend is het tijd om onze koffers te pakken en vol verhalen terug naar Nederland te reizen. Uiteraard kun je ook besluiten nog wat langer in Keulen te blijven en later op de dag naar huis gaan.

Wie zijn wij?

Wij, twee enthousiaste trainers/lopers, hebben zelf meerdere marathons in binnen- en buitenland in de benen en kennen de stad en het parcours. En wat we heel erg leuk vinden: onze jarenlange ervaring delen met jou en de andere deelnemers. Zodat jij straks bij thuiskomst zegt: ‘Het was he-le-maal te gek!’.

Inhoud arrangement en prijs

 • 18 weken trainingsschema en coaching (optioneel)
 • 3 dagen begeleiding door onze trainers, ‘van start tot finish’
 • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt o.b.v. 2-persoonskamer
 • gegarandeerd startnummer voor de Generali Köln Marathon

Prijs: 449* euro per deelnemer. Prijs supporter, op dezelfde kamer: 349. Geen lid van Loopmeesters? Ook dan ben je welkom, je betaalt 499 euro voor begeleiding, verblijf en startnummer.

*zonder trainingsschema en coaching 349 euro (399 euro voor niet-leden)

Niet inbegrepen:

 • Eten en drinken (buiten het ontbijt)
 • Reis Nederland – Keulen v.v. (treinreis circa 125 euro per persoon)

Annuleren en overige voorwaarden:

 • Na boeking ontvang je een eerste digitale factuur (voor 50% van de reissom en, indien loper, 100% van het startnummer), deze dien je binnen 14 dagen te voldoen.
 • Op 1 juli 2024 ontvang je de tweede en laatste factuur, de betaaltermijn is 14 dagen.
 • Als je annuleert vóór 1 september 2024 betaal je 50% van de reissom en 100% van het startnummer. Annuleer je op of na 1 september 2024 dan ben je 100% van de reissom en de prijs van het eventuele startnummer verschuldigd.
 • Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering.
 • Minimaal 6 deelnemers, maximaal 10.
 • Tot slot zijn de algemene voorwaarden van Loopmeesters van toepassing.

Boekingsformulier

Fout: Contact formulier niet gevonden.

De prijs van dit arrangement is gebaseerd op twee personen per kamer. Reis je alleen? Dan proberen we een kamergenoot voor je te vinden. Als dat niet lukt betaal je 80 euro extra. Wil je een kamer voor je alleen? Bel even met Karel (0617462882), je betaalt in dit geval ook 80 euro extra.