Trailrun trainingsweekend

Op een uur rijden van Enschede sta je aan de voet van het Teutoburgerwoud in Duitsland. Over deze bergrug loopt een wandelpad van 156 kilometer, de Hermannsweg. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2019 strijken we neer in het plaatsje Bad Iburg voor een weekend bomvol prachtige trails, veel hoogtemeters en prachtige vergezichten. Wie wil gaat dit weekend bijna 60 kilometer met ons trailrunnen en/of wandelen: op vrijdag, zaterdag én zondag kan er gelopen worden.

Trailrun trainingsweekendDit weekend is geschikt voor hardlopers en wandelaars die nu al zo’n 15 kilometer kunnen lopen per dag. Je vindt het vooral fijn om de hele dag buiten te zijn: zo staat er op zaterdag een route van 30 kilometer en 1.000+ hoogtemeters op de agenda (afkorting tot 20 kilometer mogelijk).  Omdat we geen haast hebben en regelmatig moeten uitblazen van al het klimmen ben je die dag al snel 4 tot 6 uur in de buitenlucht. Heerlijk!

Hardlopen of wandelen

Het programma ziet er zo uit: op vrijdag een trail van 15 kilometer, op zaterdag een route van 30 óf 20 kilometer (aan jou de keuze) en op zondag een afsluitende trailrun van 13 kilometer. Omdat er trainers meegaan met dit weekend kun je altijd overleggen wat voor jou de fijnste invulling van dit weekend is. Zo kun je hier ook prachtig mountainbiken en zijn er leuke stadjes vlakbij te bezoeken (met de auto).

Vrijdag 20 september 2019

Op vrijdag 20 september 2019 staat er een trailrun van bijna 15 kilometer op het programma: met 400 hoogtemeters is de moeilijkheidsgraad van deze run ‘mittel’. De pittigste klim komt na ongeveer 6 kilometer: we lopen dan over een afstand van 1.000 meter steil omhoog (hoogtewinst 150 meter). Onze beloning: een (alcoholvrije) Weizen in de Biergarten van bergstation Malepartus, boven op de berg.

Zaterdag 21 september 2019

Zaterdag 21 september 2019 nodigen we je uit voor het koningsnummer van dit weekend: een trailrun over 30 kilometer met meer dan 1.000 hoogtemeters. No worries trouwens: we trekken er de hele dag voor uit. Na 13 kilometer doemt hier de challenge van vandaag op: meer dan 200 meter stijgen over een afstand van 4 kilometer. Riemen vast, tanden op elkaar en gáán. Start is op 10 autominuten van ons hotel. Wie 30 kilometer wil lopen gaat terug niet met de auto maar loopt terug naar het hotel. Als je start en eindigt bij de auto loop je precies 20 kilometer in totaal.

Zondag 22 september 2019

Omdat we zondag tot 13 uur in het hotel mogen blijven kunnen we vanochtend nog trailen én na afloop douchen. Mooie route van 13 kilometer die voor helft de Hermannsweg volgt: 6 kilometer lang loop je op 300 meter hoogte met een panoramablik van 360 graden, waanzinnig mooi. You’re on top of the world!

Overnachtingen

Ons hotel ligt meteen aan de voet van de trailpaden, ideaal. En heeft een verwarmd buitenterras zodat we ’s avonds, met een dekentje over onze knieën, de nacht zien vallen terwijl we nakaarten over weer een prachtige dag.

Over de kosten

289* euro (2 nachten). Aankomst op vrijdag vanaf 15 uur, zondag uitchecken tot 13 uur. Dit is inclusief begeleiding, 2 x ontbijt, 2 x diner en trailrun clinic (optioneel). Voor eigen rekening: drankjes in het hotel. Prijs is per persoon, o.b.v. tweepersoonskamer. *Leden 279 euro

Het trailweekend brengt beginners en gevorderden naar bijzondere hoogten. Prachtige landschappen. Een waanzinnige ervaring waarbij snelheid ondergeschikt is aan beleving, de verbazing, het kloppen van je hart, het overweldigende uitzicht en de saamhorigheid van de groep. Dit is zo gaaf! Een onvergetelijke ervaring! Ellen Alphenaar

Meer informatie en boeken

Ga je mee naar Duitsland? Als je eerst nog vragen hebt kun je me mailen (karelkolb@gmail.com) of bellen (0617462882). Meteen boeken kan natuurlijk ook, gebruik dan het formulier onder aan de pagina.

Reistip: we kunnen carpoolen naar en van het hotel in Duitsland. Als je met bijvoorbeeld drie mensen een auto deelt betaal je per persoon ongeveer 20 euro aan brandstof. Er is een WhatsApp groep om met elkaar carpoolafspraken te maken. 🙂

Annuleren en overige voorwaarden

• Na boeking ontvang je een eerste factuur van 100 euro, die dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Op 10 juni 2019 ontvang je een tweede factuur voor het restbedrag, die dien je binnen 14 dagen te betalen.
• Bij annuleren tot 9 juni 2019 krijg je 100% restitutie min 25 euro admininstratiekosten.
• Bij annuleren tot 16 juni 2019 ontvang je 50% restitutie.
• Bij annuleren op of na 16 juni 2019: geen restitutie.
• Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering.

Bij minder dan 8 deelnemers gaat dit weekend niet door. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Boekingsformulier

[caldera_form id=”CF5bbe095837eaf”]