Trailrun weekends Noord-Eifel

Op twee uur rijden van Utrecht ligt het schilderachtige stadje Monschau, in Duitsland. Vanuit dit gezellige dorpje in de Noord-Eifel starten verschillende uitdagende trails. Ga mee voor een weekend bomvol prachtige trails, veel hoogtemeters en prachtige vergezichten. Wie wil gaat dit weekend bijna 40 kilometer met ons trailrunnen, verdeeld over drie dagen: op vrijdag, zaterdag én zondag kan er gelopen worden. Nog 2 plekken.

Trailrun trainingsweekendDit weekend is vooral geschikt voor hardlopers die eind 2023 gemakkelijk een halve marathon (op de weg) lopen. Je vindt het vooral fijn om de hele dag buiten te zijn: zo staat er op zaterdag een route van 24 kilometer en bijna 800 hoogtemeters op de agenda. Omdat we geen haast hebben en regelmatig moeten uitblazen van al het klimmen ben je die dag al snel 3 tot 5 uur in de buitenlucht. Heerlijk!

Hardlopen

Het programma ziet er zo uit: op vrijdag een trail van 12 kilometer, op zaterdag een route van 24 kilometer en op zondag een afsluitende wandeling. Omdat er trainers meegaan met dit weekend kun je altijd overleggen wat voor jou de fijnste invulling van dit weekend is. Zo kun je hier ook prachtig mountainbiken en zijn er leuke stadjes vlakbij te bezoeken (met de auto).

Vrijdag 10 november 2023

trailrunning Noord-Eifel Er staat een trailrun van 12 kilometer op het programma: met 400 hoogtemeters is de moeilijkheidsgraad van deze run ‘leicht’. De hoogtemeters zijn gelijkmatig verdeeld over de route dus goed te doen. Deels over de Eifelsteig en met een uitdagende berggraad passage op het eind.

Zaterdag 11 november 2023

Eifelsteig Vandaag nodigen we je uit voor het koningsnummer van dit weekend: een trailrun over 24 kilometer met meer dan 800 hoogtemeters. No worries trouwens: we trekken er een halve dag voor uit. ‘Technisch anspruchsvoll’ maar alle moeite waard. Highlights onder andere: het oude klooster en Kreuz im Venn. Ook vandaag zijn de hoogtemeters netjes verdeeld en ontdekken we de mooiste plekjes in het Monschauer Land.

Zondag 12 november 2023

trailrun Monschau We sluiten af met een soepele ‘dalentour’: een fijne wandeling vanuit het vakantiehuis. Een heerlijke manier om afvalstoffen uit de benen te lopen en nog even maximaal te profiteren van deze prachtige omgeving.

Overnachtingen

Ons vakantiehuis ligt net buiten Monschau en is van alle gemakken voorzien. Een terras en een tuin zorgen ervoor dat we met elk weertype uit de voeten kunnen. We gaan er vanuit dat je flexibel bent in het delen van je kamer.

All inclusive

Alles wat je in het huis eet en drinkt is bij de prijs inbegrepen. Dus ook twee keer ontbijt, twee keer warm eten en lunch. En mocht je toevallig van bier en wijn houden, ook dat is allemaal inclusief 😉 Alleen je reis en uitgaven buiten het huis zijn voor eigen rekening. 

Het trailweekend brengt beginners en gevorderden naar bijzondere hoogten. Prachtige landschappen. Een waanzinnige ervaring waarbij snelheid ondergeschikt is aan beleving, de verbazing, het kloppen van je hart, het overweldigende uitzicht en de saamhorigheid van de groep. Dit is zo gaaf! Een onvergetelijke ervaring! Ellen Alphenaar

Kosten en annuleren

Kosten 319 euro* per persoon per weekend. Je kunt kosteloos annuleren tot 1 oktober 2023, annuleren op of na 1 oktober 2023 betekent: geen geld terug. Als het weekend door overmacht van Loopmeesters, of de wet, niet doorgaat krijg je je geld terug. Behalve de kosten die Loopmeesters dan alsnog maakt, bijvoorbeeld de huur van het vakantiehuis. Voor elk weekend geldt: minimaal 5 deelnemers, maximaal 7. *Niet-leden 369€.

Meer informatie en boeken

Trailen in de Noord-Eifel

Trailen in de Noord-Eifel

Ga je mee naar Duitsland? Als je eerst nog vragen hebt kun je me mailen (karelkolb@gmail.com) of bellen (0617462882). Meteen boeken kan natuurlijk ook, gebruik dan het formulier onderaan de pagina.

Reistip: we kunnen carpoolen naar en van het vakantiehuis in Duitsland. Als je met bijvoorbeeld drie mensen een auto deelt betaal je per persoon ongeveer 30 euro aan brandstof. Er is een WhatsApp groep om met elkaar carpoolafspraken te maken. 🙂

Overige voorwaarden

Als het weekend door de wet of overmacht niet door kan gaan krijgt iedereen zijn of haar geld terug. Kosten die Loopmeesters ondanks annulering moet maken voor bijvoorbeeld het hotel krijg je niet terug.

Deelname is op eigen risico, denk ook aan het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering. Minimaal 5, maximaal 7 deelnemers.

Boekingsformulier

Fout: Contact formulier niet gevonden.

In mei en juni 2023 zijn er trailrunweekends in de Zuid-Eifel, klik hier voor info en boeken.