Loopweekend Zuid-Eifel

VOL

Drie uur rijden vanaf Utrecht en je bent in Waxweiler, ‘home of the trails’ midden in de groene Zuid-Eifel (Duitsland). In dit slaperige bergdorpje vlakbij Bitburg kun je bijkomen in ‘ons’ grote vakantiehuis. Het royale terras op het zuiden kijkt uit op de groene heuvels van het Weiherbachtal, als je de deur uitstapt kun je gelijk gaan rennen. Via het Devonpfad naar het hoogste punt van de omgeving en daarna naar de Biergarten in Waxweiler. Of steek de open haard aan en blijf lekker binnen.

Loopweekend

Weiherbachtal (foto Stefanie Deley)

  • Weekend van zaterdag 11 tot maandag 13 juni 2022 (2 nachten)
  • Op zaterdag een verkenningstrail van 8-13-16 kilometer (één route, met afkortingen)
  • Op zondag de EIFEL-marathon: 10 km, halve, hele, ultra (52 km) of trail (28 km)
  • Op zaterdag pastaparty in het dorp, samen met alle andere deelnemers
  • Op zondag eten we gezellig ’thuis’ (Karel kookt :-))
  • Wie tot maandag blijft neem ik graag mee voor een mooie wandeling, op zondag vertrekken kan ook

De ultra is 52 km lang, 983 hoogtemeters. De marathon kent 764 hoogtemeters. De halve marathon heeft 464 hoogtemeters. Deze drie afstanden zijn voor 50% verhard, de rest betreft bos/wandelpaden. De trail is 28 km lang, kent 905 (!) hoogtemeters en is volledig onverhard (bospaden en single tracks). De 10 km is nagenoeg vlak en loopt langs de Prüm over het oude spoortracé (nu een heerlijk geasfalteerd fietspad).

Geschikt dus voor zowel beginnende lopers als gevorderde kilometervreters, trailrunervaring is niet vereist. Op zaterdag is Karel de begeleider op de trail, verdwalen komt bijna 🙂 nooit voor. De EIFEL-marathon is een georganiseerd evenement en start 900 meter vanaf ons vakantiehuis: de route is bewegwijzerd en er zijn (veel) verzorgingsposten langs de route.

In de prijs inbegrepen zit ons ‘boodschappengeld’: daarmee kopen we in het dorp warme broodjes voor het ontbijt op zondag en maandag en de ingrediënten voor het avondeten op zondag. En bezoeken we de Getränkemarkt, hét paradijs voor bier- en wijnliefhebbers. Dus alles wat je in het huis of in de tuin eet en drinkt zit bij de prijs inbegrepen. Je reis en consumpties buiten het huis zijn voor eigen rekening.

Kosten

De kosten: 259 euro voor leden, niet-leden betalen 289 euro. Voor je deelname dien je binnen 21 dagen na boeking te betalen. Kosteloos annuleren kan tot 1 mei 2022 door even te bellen met trainer Karel Kolb op 0617462882, bij annuleren op of na 1 mei 2022 krijg je geen geld terug. Er kunnen acht mensen mee (bij minder dan zes deelnemers gaat het weekend niet door, peildatum 1 mei 2022, iedereen krijgt dan zijn of haar geld terug).

De slaapkamers: op de eerste verdieping een tweepersoonskamer met tweepersoonsbed en een tweepersoonskamer met stapelbed. Op de begane grond een vierpersoonskamer met een tweepersoonsbed en twee losse bedden. Op beide verdiepingen is een toilet en douche. We gaan ervan uit dat je flexibel bent in het delen van je kamer met andere deelnemers. Er is een grote gemeenschappelijke woonkamer, keuken en zonneterras.

Bij minder dan 6 deelnemers gaat dit weekend niet door. Het maximum aantal deelnemers is 8.

Boeken

Fout: Contact formulier niet gevonden.